Sidste nyt fra distriktets klubber

 

Y's Men's jubilæums markering i Viborg, 7 maj 2022

I forbindelse med Y's Men's bevægelsens 75 års jubilæum i Danmark, og for 100 år jub. for bevægelsen, har  Viborg Y's Men's Club sammen med Tingstadens Y's Men's Club valgt at markerer dette i Viborg

Vi havde inviteret vore samarbejdspartnere: KFUM og KFUK, byens 3 FDF kredse, FDFs sejlcenter,  KFUM- spejderne, Kirkernes sociale Arbejde, Kirkens Korshærs Varmestue og Genbrug, Danmissions Genbrug og Mission Afrikas genbrug til at medvirke med forskellige aktiviteter. Desuden var Tivoli Vorbo klar med fantastiske børneaktiviteter og unge fra Forberedende Grunduddannelse, Viborg solgte sandwich og kage.

Biskop Henrik Stubkjær åbnede dagen med en tale, hvor han fortalte om baggrunden for jubilæerne og omtalte Y’s men’s bevægelsen generelt og fortalte specielt om arbejdet i de to Viborg klubber. Derefter underholdt tryllekunstner og bugtaler Hans Jørgen Østerby de fremmødte børnefamilier og bedsteforældre!

Hele eftermiddagen var der fuld aktivitet rundt omkring på de forskellige stande, solen skinnede fra en skyfri himmel, bøgetræerne stod nyudsprungne, der blev delt informationsmateriale ud fra Y’s Men’s standen, Tingstadens Y’s Men's Club solgte kort med lokale motiver og Viborg Y’s Men’s Club solgte sidste års sidste honning.

En dejlig dag med flot besøg og højt humør.

 

Stor medlemsfremgang i Alderslyst Y's Men's Club

Udvidelse af Alderslyst Y´s Men´s Club.

Alderslyst Y´s Men´s Club der blev chartret i 1975, har i dette kalenderår kunnet udvide medlemstallet med 13, så der nu er 35 medlemmer i klubben.

Udvidelsen er sket over 3 omgange og de sidste 5 blev chartret ved klubbens adventsfest i Alderslyst Sognehus. Med disse nye medlemmer er det en styrkelse af klubbens evne til at være med til at gøre en forskel.

Frivilligt arbejde der nytter.

 

Kjellerup Y´s Men´s Club, besøg af deres nye venskabs klub.

Besøg af Y's Men's clubben i Chisinau, Moldova - Y's Men og YMCA i uge 38 - 2019

10 Y's Men og YMCA/YWCA i Chisinau var på besøg i vores club. Sidste år var 13 herfra på besøg i Moldova i vores venskabsklub der, og nu kom de så her. Y's Men Danmark har i 2019 et skattefradragsprojekt i Trebujeni, hvor Chisinau clubben og YMCA/YWCA er initiativtager og arbejder på stedet. 

Vi havde fire dejlige dage, hvor vi forsøgte at vise lidt om Danmark - bl.a. genbrug, landbrug, plejehjem, varmestue, efterskole og Fairbar og Børnehøjskolen og andet i Aarhus, Vesterhavet, Silkeborg. Vi fik masser af gode snakke om demokrati, foreningsarbejde osv. De viste os moldovisk dans, aerobic og kickboksning, som de underviser i Chisinau.

Venskabsklub

Kjellerup Y's Men's Club er blevet moderklub for den første klub i Moldova i Chisinau, som blev chartret  i foråret 2017. Byggeriet af lejrcentret i Moldova i Trebujeni er her i 2019 blevet skattefradragsprojekt, så støt det endelig!

Læs meget mere på https://kjellerup.ysmen.dk/klubinformation/venskabsklubber, og se alle billederne her

 

Viborg Y's Men's Club har den 24.6.2019 afholdt sin årlige støttekoncert i Viborg Domkirke, til fordel for FDF Viborg 1. kreds

 

Se hele beskrivelsen og oplevelsen på klubbens hjemmeside:  www.viborg.ysmen.dk

 

Tingstaden Y’s Men’s Club afholdt cykelsponsorløb med flot resultat. 

Se de flotte billeder fra arrangermentet her.

Tingstadens Y’s Men’s Club har siden 1993 sammen med andre klubber haft et samarbejde omkring etablering og drift af Den Lutherske Brødrekirke i Albanien. Det startede med en børneklub med 9 børn og 5 mødre.

Albanien er et meget fattigt land, hvor kirken nu har 6 centre fordelt i nogen af de mest udsatte områder. Man hjælper her nogle af de mest udsatte med at opfylde nogle basale behov i hverdagen. Alle centre har børneklubber, ungdomsklubber og kvindegrupper. Nogle af centrene driver desuden professionelle børnehaver med forældrebetaling.

Brødremenighedens Danske Mission (BDM) har stået for den daglige drift siden starten. Et af medlemmerne fra den allerførste børneklub, er ved at afslutte sin teologiske uddannelse, og står netop overfor at skulle ordineres som præst for kirken, der hermed bliver selvstændig. Dena Grillo Fortuzi bliver dermed den første lokale lutherske og kvindelige præst i Albanien, hvor religion var forbudt fra 1967 til kommunismens fald.

BDM har forpligtet sig til en ansættelse af Dena Grillo Fortuzi i 5 år, hvor man skal skaffe de 800 € om måneden, som udgør hendes løn. For at bidrage til denne finansiering afholdt Tingstadens Y`s Men Club I Viborg den 18. juni et cykelsponsorløb.

19 mødte op med cykel og sponsorer og kørte på en time næsten 50.000 kr. ind til formålet. Der blev kørt 742 omgange på en rundstrækning på kaserneområdet.

Den hurtigste kørte 52 omgange. Det var Steen Hedemann Andreasen. Birgitte Thun fra Viborg Y’s Men Club kørte 37 omgange. Med sine sponsorer I ryggen, bl. a. sin klub, kørte hun 15.500 kr. ind.

Løbet blev afviklet på en sjælden fin sommeraften med en fin stemning både blandt ryttere og publikum, der bidrog til at gøre aftenen festlig.

Tingstadens Y`s Men Club takker deltagerne og deres sponsorer for den fine opbakning. En speciel stor tak skal gå til vor moderklub, Viborg YMC, der på flotteste vis bidrog til det fine resultat.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

 

April 2019.

Alderslyst Y´s Men´s Club har mange tradition, en af dem er at markere klubbens fødselsdag med en fest og i år skete det sammen med indbudte fra 44 organisationer. Klubben har flere aktiviteter der give et afkast, af dem er Y´s Men´s Genbrug på A.C. Illums Vej langt den største og årsag til at store donationer kan lade sig gøre. Den største donation på 97.000 kr. modtog regionsleder Bjarne Hyldgaard på vegne af Region Danmark.

Af organisationer der modtog støtte kan blandt andet nævnes: FDF, KFUM Spejderne, De Grønne Pigespejdere, Diakonhøjskolen, FDF Møgelø, Silkeborg Højskole, KFUM´s Sociale Arbejde, KFUM´s Soldaterhjem, Mission Afrika, Menighedsplejen i Gødvad og Alderslyst sogne, MAF, Liberia Projekt, SOS Børnebyerne, projekter i Albanien og Kosovo, Spejderhistorisk Museum og KFUM Sekretær og mange flere.